DTSO Başkanı YILDIRIM; "Otoban Erzin Yolundan Başlayarak Çevre Yoluna Dönüştürülmeli"

15-07-2018

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın daveti üzerine, Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde, sanayici ve işadamlarına Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin tanıtım toplantısına katılan Ercan Yıldırım, Ankara'da ilçemiz adına bir dizi temas ve görüşmede bulundu.

Ankara dönüşü gazetemize yaptığı görüşmelerle ilgili açıklamalarda bulunan Dörtyol Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ercan Yıldırım; "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın daveti üzerine, Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde, yeni Hükümet Sistemi hakkında yapılan tanıtım toplantısına oda başkanlarımız ve işadamlarımız ile birlikte iştirak ettik. Bu ziyaretimiz esnasında bir çok bürokrat ve girişimci işadamımız ile ilçemizin sorunlarını da tartışma imkanı bulduk. Özellikle Dörtyol, Erzin ve Payas İlçelerimizde ağır tonajlı ve tehlikeli madde sevkiyatı yapan taşıtlara daha güvenli bir seyir rotası oluşturulması konusunu görüştük. Dörtyol Ticaret ve Sanayi Odası olarak bizim önerimiz Erzin Gözeneler mevkiinden başlayarak Belen'e kadar uzanan Otobanın (E-91 Karayolunun) Çevre Yoluna dönüştürülmesi. Bu ilçelerimizden Çevre Yoluna taşıt trafiğini rahatlatacak ara bağlantı yollarının yapılması. Ayrıca Dörtyol'un hemen girişinde, D-817 karayolu üzerinde tehlike yaratan Kantar'ın da yerinin değiştirilmesi gerektiği konusundaki görüşlerimizi ilgili birimlere ilettik. Zaman zaman kantardan kaçmak isteyen ağır vasıtaların mahalle aralarından kendilerine güzergah belirlediklerine de üzülerek şahit olduğumuzu, bu durumun önlenmemesi halinde ileride olumsuz durumlar yaşanabileceğini ifade ettik. Dörtyol Ticaret ve Sanayi Odası olarak ifade ettiğimiz bu konuları ilgili birimlere en kısa zamanda tavsiye kararı olarak yazılı bir şekilde de ileteceğiz." dedi.

BÖLGENİN ÖZEL BİR HASTANEYE İHTİYACI VAR

Yatırım yapmak isteyen girişimcileri bölgemize davet ettiklerini belirten Dörtyol Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ercan Yıldırım; "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın daveti üzerine gittiğimiz Başkentimizde çok sayıda işadamı ve girişimci ile de sohbet etme imkanı bulduk. Onlara bölgemizi tanıttık ve yatırım yapmaları konusunda tavsiyede bulunurken, oda olarak her türlü imkanı yaratmaya hazır olduğumuzu da belirttik. Özellikle Nursan Hastanesi konusunda yaptığımız temaslar oldukça verimli geçti. Bölgede bir Özel hastanenin yatırımcısına iyi bir kazanç sağlayacağını, bölgenin sağlık yatırımına ihtiyaç duyduğunu ve önemli bir potansiyeli barındırdığını, elimizdeki rakamlar ve verilerle ortaya koyduk. İnşaatı yarım kalmış olan Nursan Hastanesinin devralınarak devam edilmesi konusunda önayak olacağımızı, ciddi bir yatırımcı yada ortaklık kurularak hastanenin kısa sürede tamamlanarak gelir getirici bir işletmeye dönüştürülebileceğini belirttik. Bu konuda önümüzdeki günlerde bazı yatırımcıları ilçemizde misafir etmeye hazırlanıyoruz." dedi.

Sedat İskenderoğlu
İlk Kurşun Gazetesi