Dörtyol TSO

03267121041

A HABER ERCAN YILDIRIM RÖPORTAJI

A HABER ERCAN YILDIRIM RÖPORTAJI

– Neden Hatay –Dörtyol akaryakıt ve doğalgaz sektöründe,Türkiye’de önemli bir cazibe merkezi haline geldi?
Ortadoğunun en büyük Doğalgaz ve aynı zamanda Akaryakıt işleme bölgesiyiz.Belli başlı sanayi sektörleri,özellikle demir çelik sektörü bölgemizde yer almaktadır.Burada bulunan fabrikalar için doğalgaz hayatidir.İran’dan gelen doğalgazın kesilmesi,bir çok sanayiyi ve ilimizi etkiledi,fakat bizim bölgemizde bulunan doğalgaz tesisleri ve sanayilerimizin yeterli stoğu olmasından dolayı bölgemiz kesintiden çok etkilenmedi,ama artan fiyatlar bölgeyi etkiledi.Kesintinin olmaması gerek. İlk 500 firma içinde yaklaşık 10 firmamız var.Rusya-Ukrayna savaşı doğalgaz akışını etkiler diye bekledik.
Türkiye’nin tarafsız duruşu ve arabulucu olmak istemesi,Rusya ve Ukrayna’ya hava trafiğini kapatmaması, Rusya ve Ukrayna’nın Arabulucu olarak Türkiye’yi ön plana çıkarması hem ülkemizi, hem de bölgemizi olumlu etkiledi. Rusya’dan gelen doğalgaz kesinti yaşamadı. Bu 3 ülke birbirine bağımlı ülke. 3 ülke birbirinden dolaylı olarak ticaret yapmaktadır. Hammadde,Doğalgaz ,hububat ve gıda başta olmak üzere birçok kalemde ticaret yapmaktayız. Bölgemizde Narenciye ve yaş-meyve sebze ihracatının nerdeyse %40’ı yapılmaktadır. En büyük ihracat kapısı Rusya’dır, sonra Ukrayna,daha sonra Avrupa ve Ortadoğu gelmektedir. Şu an Rusya ve Ukrayna Dışişleri Antalya’da barış görüşmeleri yapmaktalar.Temennimiz,barışın bir an önce başlamasıdır.
Bölgemizi; Elektrik, Akaryakıt ,doğalgaz fiyat artışları ile İstihdam için sağlanmış olan SGK teşviklerinin kaldırılması çok etkilemiştir. Demir-Çelik, Nakliye ve Lojistik, Narenciye başta olmak üzere tüm sektörlerimiz etkilendi. Devletimizden istediğimiz bu konu üzerinde durmalarıdır. Önümüzdeki bahar ayları ile ülkemizin ve bölgemizin daha güçlü ve önemli bir hale gelmesini canı gönülden diliyoruz. Antik çağlardan beri İpekyolu üzerindeyiz, şimdi İpekyolu’nun tekrar canlanmasını istemekteyiz..

Popup Örnek

Demo Açıklaması. Örnek Açıklama


İlk Pop- up'ınızla tanışın .
Metni ve tasarımı ihtiyaçlarınıza ve tercihlerinize mükemmel şekilde uyacak şekilde özelleştirin. Örnek İçerik

This will close in 0 seconds